Ökar värdet av ditt hem om du renoverar ditt kök? Det här kan vara något du undrar om du har ett öga på att sälja ditt hem när som helst inom en snar framtid. Du kanske också överväger denna möjlighet om du tror att en hemförsäljning kan hända under de närmaste åren och du vill göra dig redo med att budgetera saker.

Att renovera köket ökar värdet på din fastighet

Efter att ha sagt allt det är svartet ja. Att renoverakök kommer i de flesta fall att öka värdet på ditt hem. Detta gäller särskilt för alla hem som är mer än en generation gammal eller ett hem vars kök är mer än ett decennium gammalt. Enligt HGTV kan många husägare göra en liten renovering i sitt kök på cirka 15 000 dollar och förvänta sig en 92 procent avkastning, vilket innebär att deras hemvärde ökar med 28 800 USD. I vissa fall är det tillräckligt med pengar för att sätta sina barn på college. Det kan också vara så mycket mer hem du får köpa i din nästa bostad. Avkastningen på investeringar för köksreparationer går tyvärr lite om du går till en större ombyggnad, vilket kök ofta blir till. Till exempel är en renovering på 50 000 dollar mer sannolikt att det bara är 70 procent på avkastningen, men att lägga till $ 85 000 till ditt hemvärde är inget att nysa om om du kan göra det.

En köksrenovering kan gå på en vecka om allt material finns på plats

Fortfarande, för all potential att tjäna pengar eller lägga till egendomsvärde för din hemförsäljning, skynda inte på det blinda. Var smart om vad specifika renoveringar går in i ditt kök. Kontakta en fastighetsmäklare för att veta vilka funktioner köpare på din marknad letar efter så att du kan lägga till dem, även om de inte vädjar till dig för närvarande. Tänk också på dina egna erfarenheter med köket och gör en lista över saker du vet att köket verkligen borde ha. Om möjligt, slå ut väggar som inte är bärande så att du kan skapa öppna konceptutrymmen som flyter in i matsalar och vardagsrum. Dessa trender är enorma nationellt, och även äldre hem kan ha moderna känslor på inredningen. Det är bra att se framåt så, för när en köksrenovering kommer att förhoppningsvis lägga till mer hemvärde än det kostar att göra, får du inte pengarna tillbaka omedelbart.

Lägg lite pengar och få ett kvalitativt kök på plats

Du måste spendera pengar på renoveringen innan du säljer hemmet, så du kommer att vara utan dessa pengar eller värdet tills du säljer hemmet. Om du ska köpa ditt nya eller nästa hem innan den nuvarande säljer, måste du se till att du har tillräckligt med resurser för att komma igenom tillfället. Det finns också saker du kan göra för att öka din avkastningsprocent i själva arbetet. Handla runt entreprenörer för att hitta de lägsta buden du fortfarande kan lita på. När det är möjligt, gör ditt eget demoarbete för att ta bort saker och hjälpa till med arbetet. Om möjligt, återställ gamla kåpor och lådor för att spara pengar på ny maskinvara. Små besparingar, när det är möjligt, kan hålla dina kostnader nere men inte krympa på kvaliteten om det nya köket som förhoppningsvis har hemköpare som dreglar. Besök den här Facebook sidan om köksrenovering för mer information.